ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις

  Το ποιο εύκολο κομμάτι, θα ΄λεγε κανείς για το ΔΣ, είναι οι εκδηλώσεις με τις οποίες επιτυγχάνεται μερικώς ο σκοπός του Συλλόγου, δηλαδή η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών. Κομμάτι πολύ δύσκολο στην πράξη, χρειάζεται μεγάλη υπομονή και κατάλληλες μόνο κινήσεις για να υπάρξει επιτυχία. Προς το σκοπό αυτό εκτιμάται ότι κινήθηκαν και κινούνται όλα τα ΔΣ, άλλες φορές τα καταφέρνουν καλύτερα και άλλες πολύ δύσκολα, οι λόγοι διάφοροι. Διαβάζουμε σε πρακτικό συνεδρίασης έτους 1959 οτι το ΔΣ πήρε απόφαση να κόψει την πίτα του Συλλόγου σε κλειστό κύκλο, γιατί άραγε, μήπως τα έξοδα ήταν παραπάνω από τις δυνατότητες του? Μάλλον έτσι θάταν, αυτά τα έξοδα πονοκεφαλιάζουν πάντα τα ΔΣ  

  Η πρώτη μετά τη Γενική Συνέλευση, εκδήλωση του Συλλόγου ακούει στο όνομα αρτοκλασία . Οκτώβρης 1958, ανήμερα της εορτής του προστάτη του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου, ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκκλησιασμό για τα μέλη του και αρτοκλασία στον ιερό ναό της Θεοτόκου στο Μοναστηράκι , χοροστατούντος του συμπατριώτη μας ιερέα Χρήστου Δίπλα.





Άγιος Δημήτριος (Λουμπαρδιάρης)  2000



Άγιος Δημήτριος (Λουμπαρδιάρης)  2012





Αρτοκλασία, Άγιος Δημήτριος (Λουμπαρδιάρης) 2014




Άγιος Δημήτριος (Λουμπαρδιάρης) 2016


Το κουβάρι ενεργοποίησης του Συλλόγου όπως έχετε καταλάβει, έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και βρισκόμαστε ήδη στο καλοκαίρι της δεύτερης χρονιάς. Τότε έγινε η πρώτη εκδρομή του Συλλόγου, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής.


  Η πρώτη εκδρομή του συλλόγου στο χωριό μας έγινε το Πάσχα του 1963. Το πούλμαν που τότε ξεκίνησε από την Αθήνα, μετά από πολύωρο ταξίδι έφτασε στα Τρόπαια. Ο οδηγός φοβούμενος το δρόμο προς το χωριό σταμάτησε εκεί. Οι συμπατριώτες μας αντέδρασαν και ζητούσαν από τον οδηγό να συνεχίσει , διαβουλεύσεις μεταξύ τους αρκετή ώρα. Τελικά έπεισαν τον οδηγό και τον ταξίδεψαν με τη μοτοσυκλέτα του Τζιώρτζη, για να δει από κοντά το δρόμο και αφού διαπίστωσε ότι η μοτοσυκλέτα τα κατάφερε, πήρε την απόφαση και το πούλμαν αγκομαχώντας έφτασε στον προορισμό του. 

Το πρώτο πούλμαν που επισκέφθηκε το χωριό μας, Πάσχα,
 με εκδρομείς του Συλλόγου
  Η εκδρομή του Πάσχα στο χωριό συνεχίστηκε σχεδόν αδιάκοπα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Αυτή την εκδρομή περιμέναμε πως και πως για να πάμε στο χωριό μας, να δούμε από κοντά τους γονείς τ΄αδέλφια, τους παπούδες και τους φίλους μας. Να φάμε λίγο ζεστό ψωμί, ψημένο από τα χέρια της μάνας, στο φούρνο του σπιτιού μας, να διασκεδάσουμε για λίγο μαζί τους και να ξαναπάρουμε δυνάμεις για την ξενιτειά.Η στιγμή της αναχώρησης του πούλμαν να μην έφτανε, ώρα δύσκολη για γονείς και παιδιά.
  Οι συνθήκες της ζωής καλυτέρευσαν, αποκτήσαμε αμάξια γράφεται στα πρακτικά, και το πούλμαν που πήγαινε  την εκδρομή εκείνη δεν ξαναεμφανίστηκε. Δεν υπήρχαν πλέον επιθυμίες, πηγαίναμε με τ΄αμάξι μας και το τέλος της εκδρομής του Πάσχα στο χωριό, αναπόφευκτο.

 Οι εκδρομές του συλλόγου όμως δεν σταμάτησαν Ο Σύλλογος έκανε, κάνει και  θα συνεχίσει να κάνει, όσο υπάρχει η αγάπη μας γι΄αυτόν. 





Αγία Θεοδώρα 23 Οκτωβρίου 2005


Παναγία Προυσιώτισσα 19 Μαΐου 2007

Ναύπλιο 2008,
(με τον αδελφοποιημένο Σύλλογο Σπαθαραίων Σάμου)

Κωνσταντινούπολη, Οκτώβριος 2010


  Στο κατώφλι του 1961, συναντάμε τον πρώτο ετήσιο χορό που διοργάνωσε ο σύλλογος μας, με εθνικές στολές γράφεται στα πρακτικά και η παρακάτω φωτογραφία μάλλον το επιβεβαιώνει.

Α΄ Ετήσιος χορός, Αθήνα 1961

στο χορό εκείνο πραγματοποιήθηκε, γράφεται επίσης στα πρακτικά, και λαχειοφόρος αγορά, τρόπος ενίσχυσης του ταμείου του Συλλόγου που κρατά μέχρι και σήμερα.





με τις εκδηλώσεις που καταγράψαμε μέχρι εδώ ο Σύλλογος ξεκίνησε το ταξίδι του. Στα χρόνια που ακολούθησαν προστέθηκαν κι άλλες και σήμερα στη λίστα τους διαβάζουμε ακόμα:

-  Γιορτή για τη νεολαία σε Αθήνα και χωριό.
- Εκδηλώσεις στο χωρίο τις απόκριες και το Πάσχα.
- Βράβευση αριστούχων μαθητών.
- Εκδηλώσεις στο χωρίο το 15Αυγουστο. 
- Απόδοση τιμών σε αγωνιστές για τη λευτεριά της πατρίδος μας.
- Πανηγύρι στον πρ. Ηλία, προσφορά της νεολαίας του χωριού μας , με τη             στήριξη του Συλλόγου, κλπ.

Αξίζει επίσης ν΄αναφερθούν και 2 άλλες εκδηλώσεις, που στα χρόνια που πέρασαν πραγματοποίησε ο Σύλλογος, όμως αυτές κάπου ξεχάστηκαν και δεν τον ακολούθησαν. Είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΄΄Γίγαντες - Μαμούρια΄΄και ο αγώνας δρόμου για την κουλούρα.


Ελάχιστος φόρος τιμής από το Σύλλογο στο γερο του Μοριά.



Απο τις εκδηλώσεις του 15Αύγουστου


15 Αύγουστος  2003



15 Αύγουστος 2005


15Αύγουστος 2008





Από διαγωνισμό   Δηλωτής

Απο διαγωνισμό  Σκάκι 


Απο διαγωνισμό Τάβλι.


Βράβευση νικητών δηλωτής 2008 





15 Αύγουστος 2014






ποδοσφαιρικος  αγώνας μεταξύ ομάδων ΄΄ Γιγαντες- Μαμούρια΄΄

Θρυλική ομάδα μπάσκετ 


Εκδηλώσεις Νεολαίας.
 

















Από τις εκδηλώσεις στον Αη Γιώργη.


Αη Γιώργης , Μάιος 2005



Αη Γιώργης , Μάιος 2005

Αη Γιώργης 2006

Αη Γιώργης 2006
Αη Γιώργης 2008



Αη Γιώργης 2008

Αη Γιώργης 2008




Στιγμιότυπα-φωτογραφίες της εκδήλωσης ΄΄ΑΓΑΠΗ΄΄






















Προσφορά πασχαλινών στα παιδιά.









Βράβευση Αριστούχων μαθητών.









Από τις εκδηλώσεις τις απόκριες























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου