ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ίδρυση Συλλόγου

 Ήταν Οκτώβριος 1957, όταν μια ομάδα συμπατριωτών μας στην Αθήνα , με αγάπη και νοσταλγία για το χωριό τους, πήρε πρωτοβουλία και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση του Συλλόγου μας. Τους συμπατριώτες μας αυτούς τους παραθέτουμε παρακάτω με αλφαβητική σειρά , ως ιδρυτικά μέλη.
 Με την υπ΄αριθμ.17182/57 αίτηση τους προς το πρωτοδικείο της Αθήνας και την έγκριση  του (υπ΄αριθμ. 836/1958) γίνηκαν σωματείο με την επωνυμία:

Σύλλογος των εν Αθήναις και Απανταχού Σπαθαριωτών 
΄΄Ο Άγιος Δημήτριος΄΄

Σκοπός του Συλλόγου, όπως αναγράφεται στο καταστατικό, είναι:
  Η ανάπτυξη και βελτίωση των κοινωνικών μεταξύ των μελών σχέσεων, η σύσφιξη των φιλικών αυτών δεσμών και η πνευματική επικοινωνία μεταξύ των απανταχού Σπαθαριωτών της επαρχίας Γορτυνίας.
  η ηθική αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη των αποτελούντων τον Σύλλογο μελών και η ενίσχυση της ευημερίας και της εν γένει προόδου του χωρίου Σπάθαρι δια της εκτελέσεως διαφόρων κοινωφελών έργων.

Στα πλαίσια της ενεργοποίησης του Συλλόγου και σε εφαρμογή του καταστατικού , το Μάιο του 1958 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση , στην αίθουσα  ΄΄ τριών Ιεραρχών΄΄ επί της οδού Μενάνδρου 4. Στη συγκέντρωση εκείνη η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική, όλοι τους γεμάτοι πάθος και τολμηρά όνειρα , για έργα στο χωριό, για εκδηλώσεις στην Αθήνα και κινητοποίηση των αποδήμων Σπαθαραίων σε όλες τις γωνιές της γης.  Τα πράγματα όμως αποδείχτηκαν ποιο δύσκολα απ΄ ό,τι περίμεναν, πρέπει όμως να παραδεχτούμε οτι προσπάθησαν και αυτά που πέτυχαν δεν ήταν λίγα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου